Byg hytte i fjorden

  • Projekt
  • 2020

Børnehjemmet Sikkerneq er for børn med særlige vanskeligheder. Fælles for børnene er, at de har behov for længerevarende anbringelse og intensiv pædagogisk behandling, hvilket de med deres to afdelinger kan tilbyde. Overordnet arbejder børnehjemmet for at give børnene en helt almindelig hverdag, med de samme muligheder som deres jævnaldrende i samfundet.

STARK Fonden har doneret midler til, at børnehjemmet Sikkerneq kan bygge tre hytter i fjorden. Tanken bag de tre små hytter er, at børnene trives bedst i små forsamlinger, hvor der er ro og plads til at tage hensyn til det individuelle barn. Hytterne tjener dels et formål af ferie for børnene og dels pædagogiske/terapeutiske formål.

Det er børnehjemmets mål at kunne tilbyde børnene en tryg hverdag og skabe et bredt udvalg af aktiviteter og muligheder. Der er bl.a. fokus på fysisk aktivitet, bevægelse, musik, kultur og helt almindelige hverdagsaktiviteter. Deres pædagogiske arbejde med tidligt skadede og omsorgsvigtede børn, er målrettet det nære omsorgsarbejde. Det relationelle arbejde vægtes højt for at give børnene omsorg og sikre det enkelte barns fundamentale fysiske og psykiske behov for nærhed og omsorg.