Lise Vester Pedersen

  • Personlig
  • 2019

Lise Vester Pedersen er et stort talent inden for dansk møbeldesign. Lise tror på at design øger livskvalitet – både hvad angår sundhed, velvære og en bæredygtig planet. Hun brænder for at skabe værdifulde designløsninger for mennesker, samfund, klima og miljø. Hun har tidligere bl.a. designet en ny teknisk gyngestol til demensramte i samarbejde med Farstrup Furniture, bæredygtige møbler til pårørende på Nyt OUH, sansestimulerende produkter med musik til at fremme ro og velvære til bl.a. hospice patienter og velfærdsteknologi, som kan hjælpe funktionsnedsatte eller ældre mennesker med at rejse sig fra stolen.

Lise Vester Pedersen er aktiv deltager i FSC Design Award, Skud på Stammen og Designboost, som alle er udstillinger og projekter, der fremmer bæredygtige produkter. Yderligere har Lise Vester Pedersen, som et resultat af sit arbejde og dets relevans for at løse samfundsrelevante behov, vundet forskellige talentpriser: Årets Talent 2018 Bo Bedre Design Award og Design Talent 2018 Danish Entrepreneurship Award, Finalist til FSC Design Award 2018 og har fået et Talent Udviklingslegat fra Statens Kunstfond 2019.

STARK Fonden har givet støtte til at Lise Vester Pedersen kan følge sin drøm og tage en kandidatuddannelse i Design Products på Royal College of Art i London. RCA er kåret til verdens bedste Design- og Kunstskole for 5. år i træk og er kendt for at uddanne verdens nye førende designledere i et unikt, internationalt og tværfagligt studiemiljø.