Mød Danmarks Mestre

  • Projekt
  • 2019

Med udsigt til 70.000 manglende faglærte i 2025, er der behov for at sætte fokus på ”flere unge til byggefagene”. Københavns Murerlaug har, i samarbejde med de øvrige håndværksfag, påtaget sig at øge attraktionsværdien og prestigen af håndværksfagene inden for byggeriet, samt at stimulere interessen for at søge ind på erhvervsuddannelser inden for byggefagene.

I Københavns Murerlaug har de i de seneste år fulgt debatten om unges valg af uddannelse. Murerfaget – samt de øvrige håndværksfag – har behov for at tiltrække motiverede uddannelsessøgende unge til byggefagene, men dette er ikke en nem opgave.

Donationen fra STARK Fonden støtter projektets vision om at sætte et positivt præg på befolkningens opfattelse af, hvad det vil sige at tage en erhvervsfaglig uddannelse inden for byggefagene.

Københavns Murerlaug ønsker, med en voksen og sober tone, at bryde med fordommen om, at håndværkerne er samfundets tabere. Der skal fokuseres på positive rollemodeller og forbilleder i form af portrætter af inspirerende og succesfulde håndværksmestre, som følges i deres virke i privatlivet, i dagligdagen og i arbejdslivet og hvor man som beskuer får følelsen af at man kigger på en erhvervsmand/-kvinde som ”tilfældigvis” er håndværksmester og som har udrettet noget og skabt et godt liv for sig selv. Oplysninger om de gode fremtidsmuligheder skal italesættes på ny. På denne måde konfronteres vi med vores egne fordomme.